Oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk.

Menu

 

Készítsd el magad - méhviaszos szalvéták élelmiszerekre

2022.11.15.

Készítsd el magad - méhviaszos szalvéták élelmiszerekre

A méhviaszos szalvéták nemcsak illatosak, hanem olyan praktikus eszközök is, amelyeket minden háztartás teljes mértékben fel tud használni. Gyorsan és egyszerűen elkészítheted őket otthon, és kevesebb pénzbe kerül, mint a bolti viaszos kendők. Ma megmutatjuk neked, hogyan.

viaszos csomagolókPhoto: Cchobby.com

A viaszos szalvéták vagy tasakok készítésének első lépése a megfelelő anyag kiválasztása. A száz százalékos pamut a legjobb, és biztosan találsz belőle különféle mintákat. A megfelelő méretű és sokféle színes motívummal ellátott patchwork szövetek közül válogattunk.

Az anyagból kivághatod a szükséges méretű és formájú szalvétákat. Ha például tudod, hogy egy tál lefedésére fogod használni, vágj ki egy kicsit nagyobb körvonalat, hogy a szalvétát a tál szélein le tudd hajtani. Ha cikkcakk ollóval vágod ki, az anyag kevésbé fog foszlani a szélein.

Ami a viaszt illeti, a lapok helyett mindenképpen inkább egy szilárd formát válassz. Ha csak magadnak tervezel kendőket készíteni, ez a méhviasz is megteszi. Nagyobb, vagy többszörös mennyiségű anyag esetén nagyobb mennyiségű viasz használatát javasoljuk.

Tipp: Egy környezetbarát tasak ételre érdekes ajándék lehet szeretteidnek.

A KÉSZÍTÉS FOLYAMATA:

Helyezzük a kimosott anyagot, amelyet a kívánt módon kivágtunk, a sütőpapírra. Reszeljük le a méhviaszt egy reszelőn. Szórjuk egyenletesen az anyag felületére, és fedjük le sütőpapírral. A vasalót közepes fokozatra állítjuk, és lassan futtasuk át a papíron, amíg az olvadt méhviasz be nem fedi az anyag teljes felületét. Lassan távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk a viaszos szalvétát 30 percig a levegőn száradni. Ezután a termék használatra kész.

Egy egyszerű fényképes útmutatót is csatolunk:

           viaszos szalvéták útmutató viasz reszelése

           viasz vasalása élelmiszer csomagolók

Photos: Cchobby.com

A viaszpapírok varázsa abban rejlik, hogy újra és újra felhasználhatók ételek csomagolására, befőttesüvegek vagy edények lefedésére. A nyers hús és halak kivételével mindenféle élelmiszert becsomagolhatsz velük, és még a kenyér is tovább marad friss egy viaszos kendőben. Felületük könnyen tisztítható nedves ruhával és enyhe szappannal. Ráadásul, ha a csomagolóanyag elhasználódik, csak reszelj rá egy új viaszréteget, és nyugodtan használhatod tovább.

ISMÉTELJÜK ÁT, HOGY MIBŐL KÉSZÍTETTÜK A VIASZOS SZALVÉTÁKAT:

- 100% pamutszövet - ITT található

- természetes méhviasz - ITT található

- cikkcakk olló - ITT található

- sütőpapír

- vasaló

viaszos szalvétaPhoto: Cchobby.com

Most, hogy ismered a folyamatot és az összes szükséges eszközt, a saját környezetbarát és újrafelhasználható viaszos szalvéták vagy csomagolók készítése gyerekjáték lesz számodra. És nagyon örülnénk, ha készítenél egy képet az alkotásodról, és megjelölnél minket a közösségi médiában.

Sok szerencsét!

 Lea

Blog ARTMIE


Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

NmZlY