Oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk.

Menu

 

Készítsd el: Húsvéti tojások szárított virágokkal díszítve

2023.03.16.

Készítsd el: Húsvéti tojások szárított virágokkal díszítve

A klasszikus húsvéti tojásdíszítést mindenki ismeri. De mivel mi az ARTMIE-nél szeretjük felfedezni a különböző technikákat és lehetőségeket, belevetettük magunkat a húsvéti tojások szárított virágokkal való díszítésébe.

Rajtad áll, hogy milyen tojást választasz ehhez a dekorációhoz. Mi fehér tojásokat választottunk, amelyekkel könnyű dolgozni, és nem sérülnek meg, ha véletlenül leesnek a földre.

Tipp: Mivel a tojás felületére több réteg ragasztót fogunk felvinni, megkönnyíthetjük a tartását, ha egy fapálcikára rögzítjük a húsvéti tojást.

HúsvétPhoto: Cchobby.com

Az első lépés a decoupage ragasztó felvitele a tojás felületére. Várhatsz, hogy egy kicsit megszáradjon, vagy azonnal felviheteted a szárított virágot.

dekoráció_ragasztása_tojásraPhoto: Cchobby.com

A préselt virágok között számos fajtát és változatot találsz, amelyekkel díszítheted a tojást. Rajtad áll, hogy egy színárnyalatban készítesz-e díszítést, vagy különböző virágokat kombinálsz egy tojáson - ezt rád és a kreativitásodra bízzuk.

húsvéti_dekorációkPhoto: Cchobby.com

Vidd fel a préselt növényt a felvitt ragasztóra, majd kend át ragasztóval. Száradás után a tojás teljes felületét újra bekenheted dekupázsragasztóval, és máris kész az eredeti dekoráció!

decoupage_tojásonPhoto: Cchobby.com

A feldíszített húsvéti tojásokat elhelyezheted kosárban, asztalon, koszorúban vagy más dekoráció részeként.

Tipp: A fehér tojások mellett próbáld ki a fekete tojásokat is, amelyeken a szárított virágok nagyon érdekesen fognak kinézni.

húsvéti tojásokPhoto: Cchobby.com

A húsvéti tojások díszítése olyan hagyomány, amelyet hazánkban a 7. század óta tartanak fenn. Bár őseink viasszal és más  természetes eszközökkel díszítették őket, a modern korban új módszerekkel kísérletezhetünk. Akár természetes, akár mesterséges módon, viasszal vagy modern technikákkal díszíted a tojásokat, a lényeg, hogy életben tartsd a hagyományokat és fejleszd a kreativitásodat.

Viszlát a következő kreatív alkotásodnál!

Lea

Blog ARTMIE


Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

ODZmMTg