Oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk.

Menu

 

3 húsvéti kézműves ötlet

2023.03.07.

3 húsvéti kézműves ötlet

A húsvét gyorsan közeledik, és a legtöbben már keressük az első dekorációkat, amelyekkel feldíszíthetjük otthonunkat.

És milyen művészek lennénk mi, ha nem mutatnánk be néhány érdekes ötletet, amelyekkel húsvéti dekorációkat készíthetsz otthonodban. Ma tehát arra fogunk koncentrálni, ami a húsvéti ünnephez hozzátartozik - a húsvéti tojásokra. És akár azok közé tartozol, akik csak a természetes kinézetű és valódi tojásokkal szeretnek dolgozni, akár a modernebb stílusú technikák vonzanak, nálunk megtalálod a neked megfelelőt!

húsvéti koszorúPhoto: Artmie.sk

Arany húsvéti tojások

Nem, az aranytojások nem csak az Égigérő paszuly című mesében jelennek meg. Otthonodban is felbukkanhatnak, ahol szép dekorációként szolgálhatnak. Hogyan készítheted el őket?

Ehhez a dekorációhoz használhatsz természetes tojásokat is, de mi a műanyag tojásokat ajánljuk, amelyeknél nem kell aggódnod, hogy széttörnek a kezedben. Arany színt úgy adhatsz nekik, hogy egyszerűen csak egy kis metalikus sprayel fújod be őket. A sima húsvéti tojások díszítéséhez használhatsz füstfóliákat is, amelyek csak a ragasztóval bekent részeket aranyozzák be. Az így díszített tojások biztosan jól mutatnak majd a belső térben.

arany_tojásokPhoto: Freepik.com

Márványozott tojások

A márványozás egy nagyon szórakoztató technika, amelyre kis segítőidet is felkérheted. Mindössze tojásokra, márványozó festékre és egy vödör vízre van szükséged.

A víz felszínén mintát készítesz, amely a húsvéti tojás felületére kerül, amikor azt megmártod. A márványozásnál használhatsz több vagy kevesebb színt, ami befolyásolja a márványozás erősségét. A mintás tojásokat is kipróbálhatod, amelyeken így biztosan érdekes hatást fogsz létrehozni.

tojások márványozásaPhoto: Cchobby.com

Ezeket a színes tojásokat a márványozott tojásokhoz hozzáadhatod, hogy változatosabbá tedd a dekorációdat.

Koszorú húsvétra

A húsvéti koszorúk már bevett hagyománnyá váltak, amit az emberek szívesen tűznek ki a bejárati ajtóra. Ha olyanra vágysz, amelyet otthon is elkészíthetsz, akkor a legjobb helyen jársz. Egy egyszerű koszorú elkészítéséhez mindössze tojásokra, tollakra, madzagra és egy ragasztópisztolyra van szükséged.

A fürjtojások aprók, így könnyebb lesz velük dolgozni. A legfontosabb, hogy a tojások összeragasztásával készíts egy kerek alapot (nyugodtan inspirálódj a képről). Kalapáccsal össze is törhetsz néhány tojást, majd ezeket darabokat felragasztod az előzőleg elkészítet alapra. A tetejére rögzíts egy zsinórt, amely a koszorú felakasztásához szolgál majd. Már csak a tollak hiányoznak a tökéletességhez. Nyugodtan válaszd ki a neked legjobban tetsző tollakat, és óvatosan ragaszd őket a tojásokra. És íme, elkészült a húsvéti koszorúnk!

húsvéti_koszorú
Photo: Cchobby.com

A húsvéti dekorációk készítésének csakis szórakoztató tevékenységnek kellene lennie, amelyet nem csak te, hanem mindenki élvezni fog körülötted. Szóval hívd össze a családot, a barátokat, gyerekeket, és legyetek együtt kreatívak!

A kész dekorációitokat megmoszthatjátok a közösségi médiáinkon :)

Lea

Blog ARTMIE


Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

ZDdmYTU2MD